Belgisk junior-sejr i Kuurne - Hindsgaul Madsen tager andenpladsen
25. februar 2018 15:45 af Andy PedersenUnipublic

Mens de professionelle ryttere netop nu er ude på ruten i elite-udgaven af Kuurne-Brussel-Kuurne, har junionerne netop afsluttet deres udgave. Her var der ren belgisk dominans fra Remco Evenepoel, som tog sejren efter imponerende 60 kilometer alene i front.

Der var flere danske fremstød i dagens løb, hvor Team Herning CK deltog. Det resulterede i en flot andenplads til Jacob Hindsgaul Madsen, som vandt feltets spurt bag Evenepoel.

 

Løbsreferat:

Årets udgave af Kuurne-Brussel-Kuurne for juniorer bød på 123 kilometer gennem det belgiske landskab. Ruten indeholdt desuden otte stigninger, hvoraf Kanarieberg med sine 14 % som maksimal stigningsprocent syntes at være den hårdeste. Den sidste stigning lå dog hele 40 kilometer fra målstregen.

 

Rytterne startede i et koldt belgisk landskab, hvor specielt den isende vind gjorde det til en hård dag. Det betød også, at angrebene var ganske få fra starten af løbet. Efter 11 kilometer valgte den første rytter dog at forsøge sig. Det var Joshua Price (Team Bäckstedt), som angreb. Kort tid efter var der styrt nede bag i feltet, som kostede Nicolas Marthe (Team Wallonia) og Mathias Planckaert (Asfra Racing) deres deltagelse i løbet.

 

Oppe foran blev Price hentet, og i stedet angreb Yentl Vandevelde (Onder Ons). Han fik kun 10 sekunders forspring, inden feltet kørte ham ind igen. Dermed var der ikke noget udbrud efter de første 23 kilometer. Til gengæld måtte Frederik Nybo (Team Herning CK) få ordnet en punktering.

 

Rytterne kørte dermed samlet ind på Wolvenberg, hvor de første splittelser i feltet opstod, og den tendens blev også gentaget på Strokstraat, hvor der var kaos i feltet. Flere mindre grupperinger og enkelte ryttere for sig selv lå spredt udover ruten.

 

Udskilning bagerst i feltet koster for flere ryttere
Da feltet har tilbagelagt de første 50 kilometer, er der kun ligeså mange ryttere tilbage i gruppen. Det gav momentum til flere angreb, og her lykkedes det faktisk for Remco Evenepoel (Acrog) og Ilan Van Wilder (Van Moer Logistics) at stikke af fra feltet.

 

På Vieux Kwaremont stak Evenepoel selv af, og begyndte på hvad der kunne have været en 60 kilometer lang solotur mod sejren i Kuurne. Van Wilder måtte erkende, at han ikke kunne følge med, og lagde sig på mellemhånd mellem Evenepoel og en ny udbrudsgruppe fra feltet bestående af Vito Braet (Forte Young) og Lewis Askey (Grande Bretagne Juniors).

 

Evenepoel øger sit forspring til et minut, mens Van Wilder lader sig falde tilbage til feltet. Forfølgergruppen bliver også hentet af feltet, som med 47 kilometer til målstregen kun bestod af 38 ryttere. Da rytterne kommer ind på dagens sidste stigning, Nokereberg, har belgieren i front stadig lidt under to minuter.

 

Det får flere ryttere i feltet til at forsøge deres egne chancer, men ingen kommer for alvor afsted. Efter stigningen har Evenepoel igen ét minuts forspring til feltet, hvor Xandres Vervloesem (Van Moer) og Brent Van Mulders (Davo CT) angriber og ligger sig på mellemhånd.

 

Evenepoel mod alle andre - danskerne aktive i finalen
Med 25 kilometer til målstregen lå Evenepoel altså fortsat alene i front for løbet, som han havde gjort de foregående 35 kilometer. Det fik feltet til at forsøge sig med et samlet samarbejde mod Evenepoel, og de tog på fem kilometer 15 sekunder af hans forspring.

 

Derefter kørte feltet ind på den sidste del af ruten, som bestod af rundture omkring målstregen. Herefter var der altså 15 kilometers ren jagt på Evenepoel, der endte med at øge sit forspring på den sidste del af ruten.

 

Finalen fik et dansk islæt, da Sebastian Nielsen (Team Herning CK) angreb med kun fire kilometer til målstregen. Han fik et mindre forspring til feltet på fem sekunder, men Evenepoel var der ingen der så igen. Nielsen blev hentet af feltet i opløbsfasen til spurten, hvor feltet skulle spurte om de sekundære placeringer.

 

Efter en imponerende solotur på hele 60 kilometer kunne Evenepoel fejre sejren i løbet, mens danske Jacob Hindsgaul Madsen (Team Herning CK) kom stormende ind og var den hurtigste i feltets spurt foran Charley Calvert (Backstedt), som tog tredjepladsen. Derudover kom danske Marcus Hansen ind på en flot sjetteplads, hvilket altså giver to danskere i top-10.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG