EKSKLUSIVT

Bekræftet: Her er Julius Johansens nye hold
29. september 2017 10:00 af Benjamin LillelundFoto: Sirotti

Juniorverdensmesteren, Julius Johansen, skal til næste år køre for coloQuick-CULT. Det bekræfter han selv i et interview med Feltet.dk.

Julius Johansen blev for seks dage siden juniorverdensmester i linjeløb, og det lå i kortene, at han skulle tørne ud for Team Giant-Castelli til næste sæson, men de måtte lukke på grund af manglende økonomi.

 

Siden offentliggørelsen af dette har der været tryk på, da Julius Johansen har kæmpet hårdt sammen med sin agent, Jesper Worre, for at få en kontrakt, og naturligvis været stor rift om at sikre sig verdensmesterens underskrift.

 

Nu har det bare 18-årige stortalent endelig fremtiden på plads. Således har Johansen tegnet kontrakt med det danske kontinentalhold coloQuick-CULT.

 

”Det er dejligt at få lidt mere ro på. Der har været mange interesserede hold, og det er jeg selvfølgelig superglad. For mig har det været vigtigt at finde et sted, hvor jeg kan få den bedst mulige udvikling, og det synes jeg, at jeg har gjort hos coloQuick,” siger Julius Johansen i et interview med Feltet.dk.

 

”Jeg har snakket rigtig meget med dem, og jeg har sikret mig, at jeg får tid til alle mine baneaktiviteter også. Jeg synes også, at de har nogle spændende projekter i baghånden, og det glæder jeg mig til at være en del af.”

 

Adskillige hold var interesseret i at tilknytte Julius Johansen til næste års trup, men valget faldt i sidste ende på coloQuick-CULT, fordi det er her, han får de bedste rammer med en kontrakt, han selv forklarer som bedre end forventet.

 

”Jeg har selvfølgelig gjort mig nogle overvejelse i forhold til, hvem der har været mest interesseret i at få mig, og det har været ret afgørende. coloQuick-CULT har klart været det hold, der været mest ude med riven, og de virker til, at de er rigtig glade for at få fingrene i mig. Det lå egentlig lidt til højrebenet.”

 

”Jeg synes, at de har et godt løbsprogram, og dynamikken på holdet er virkelig god. Jeg kender mange af de ryttere, der skal køre her næste år, og jeg synes, det er fedt, at der er et ret fladt hierarki, så vi alle sammen får vores chance i løbet af året, og vi ikke hele tiden skal køre for en sprinter,” forklarer Johansen.

 

Nye udfordringer i vente
Næste sæson bliver Julius Johansens’ første som U23-rytter, og dermed bliver det et helt nyt niveau, han skal forsøge at slå igennem på. Johansen er imidlertid optimistisk for, at det nok skal lykkes at lave resultater i år, men det bliver ikke nemt.

 

”Der er ingen tvivl om, at det er et stort skridt op. Jeg skal bevise, at jeg er klar til det. Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at få nedture, men dem skal jeg lære at tage, og det kan holdet hjælpe mig med.”

 

”Jeg håber, at jeg kan være med, hvor det er sjovt. Man kan også se, at niveauforskellen bliver mindre og mindre. For eksempel har Andreas Kron gjort det rigtig godt og blev nummer to i et UCI-løb. Jeg håber, jeg kan gøre det lige så godt, som han har gjort det,” lyder det.

 

Julius Johansen har også allerede nu mere eller mindre målsætningerne på plads for den kommende sæson.

 

”Jeg kigger specielt på mesterskaber, både EM, VM og DM, men jeg skal selvfølgelig også bruge min form til de løb, der ligger omkring mesterskaberne.”

 

Vil spejle sig i barndomsidolet
Julius Johansen har i sine juniorår været bomstærk og vist sin force på enkeltstarten med at blive nummer fire og seks til VM, mens han i år også blev dansk mester i disciplinen. Det er dog langt fra den eneste kvalitet, han besidder, og til både VM og DM triumferede han overlegent ved at køre solo til stregen.

 

I fremtiden håber han også på at kunne udvikle sig på flere fronter, så han kan styrke sin alsidighed. Således ser han mod barndomsidolet Fabian Cancellara, som flere gange vandt VM i enkeltstart, Paris-Roubaix og Flandern Rundt, mens han også kørte flere dage i gult i Tour de France.

 

”Jeg ser lidt mig selv som en ny Cancellara. Han havde en stærk enkeltstart, kunne spurte og var ekstremt god i de hårde, opslidende forårsklassikere. Jeg kunne godt tænke mig at udvikle mig i den retning.”

 

”Jeg prøver at blive endnu bedre til enkeltstarten, for det satser jeg meget på, men jeg vil også blive bedre til det, jeg ikke er så god til. Jeg er ikke hurtig nok i en spurt, for jeg vil gerne have farten til at vinde i mindre udbrydergrupper,” afslutter Julius Johansen.

 

I løbet af vinteren skal Julius Johansen køre flere World Cups på banen, som afrundes med VM i slutningen af februar og starten af marts. Derefter vil verdensmesteren holde en lille pause, inden landevejssæsonen påbegyndes i april.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG