Barnes vinder første etape - Ros til Norsgaard
22. februar 2018 21:34 af Andy PedersenFoto: Sirotti

Det blev britiske Hannah Barnes som rendte med sejren på første etape af Setmana Ciclista Valenciana. Det endte med at blive en tæt spurt mellem en udbrydergruppe og et mindre felt, men briten var ganske enkel lynhurtig i spurten.

Første etape af det spanske etapeløb med dansk deltagelse blev i dag kørt. Her var der masser af spænding på en etape, som indeholdt to kategoriserede stigninger. Det stod relativt stille på dagens etape indtil den afsluttende del af løbet.

 

Her var de to kategoriserede nemlig placeret og det første til angreb. Først kom polske Katarzyna Niewiadoma (Canyon) afsted, men straks efter svarede sydafrikanske Ashleigh Moolman-Pasio (Cervelo-Bigla) tilbage. De to formede en duo, som stak afsted fra det decimerede felt.

 

Den stærke duo viste fra starten af angrebet deres store styrke, og pludselig fik det mindre felt travlt. Det lignede længe, at de to kunne holde hele vejen til stregen, men med kun 500 meter til målstregen blev de hentet, og en spurt kunne køres. Her var det Niewiadomas holdkammerat Barnes som var hurtigst.

 

Moolman-Pasio fandt hurtigt vej ind til spurten, og lå hele tiden i Barnes’ hjul. På en tredjeplads kom Marta Bastianelli (Ale Cipollini), som lykkedes med at runde podiet af.

 

Danske Emma Norsgaard førte en imponerende indsats for sit mandskab, Cervelo-Bigla. Det ledte til stor ros fra Moolman-Pasio.

 

“I dag gik rigtig godt. Vi var alle samlet på de første kilometer. Jeg var virkelig imponeret over Emma, vores nye unge rytter. Vi var med oppe ved fronten alle sammen, og vi var forenet som én enhed. Da stigningen startede, så gik fyrværkeriet af,” siger altså Moolman-Pasio i en pressemeddelelse.

 

Bedste dansker på etapen blev Cecilie Uttrup Ludwig (Cervelo-Bigla), der endte på en niendeplads i samme tid som Barnes.

 

Spurtafslutningen på dagens etape kan ses herunder:

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG