Barnes tager etapen og løbet - Uttrup slutter som firer
25. februar 2018 16:18 af Andy PedersenFoto: Feltet.dk

Hannah Barnes må siges at have haft en god dag i Spanien i dag. Ikke nok med at hun tog etapesejren på den sidste etape af Setmana Ciclista Valenciana, så gjorde dagens præstationer, at hun også vandt det samlede klassement.

Det var en mindre gruppe af ryttere, som kom samlet til måls på afslutningen af det fire dage lange spanske etapeløb. I gruppen var den førende italiener Marta Bastianelli fra Ale Cipollini ikke, hvilket betød at Cecilie Uttrup avancerede til en flot fjerdeplads i klassementet.

 

Etapereferat:
Dagens 118 kilometer lange etape indeholdt udelukkende den ene stigning, Puerto Finestrat, men den syv kilometer lange stigning med en gennemsnitlig stigningsprocent på 4,7 % skulle til gengæld paseres hele tre gange. Dette var forudset til at kunne skabe problemer for Marta Bastianelli, og det gjorde det med det samme.

 

Allerede på første pasage, valgte Cecilie Uttrup, Ashleigh Moolman (Begge Cervelo-Bigla), Hannah Barnes, Kasia Niewiadoma, Pauline Ferrand-Prevot (alle tre Canyon-SRAM), Mavi Garcia, Alicia Gonzalez (Begge Movistar Team Women), Shara Gillow og Eugenie Duval (Begge FDJ) at stikke af fra de resterende ryttere.

 

Ved dagens første indlagte spurt, vand Hannah Barnes de tre bonussekunder, og tog dermed den virtuelle føring, mens udbruddets samlede føring ned til feltet havde sneget sig op på lige under de to minutter. I mellemtiden valgte Barnes at gå benhårdt efter den anden indlagte spurt også, hvilket gav hende et yderligere forspring.

 

Det lignede derfor, at den sidste opkørsel til Finestrat efter 88 kilometer skulle blive den afgørende. Her satte Cervelo-Bigla og Movistar Team Women et højt tempo, men ingen ryttere faldt for alvor af frontgruppen. Feltet havde kun hentet 20 sekunder, og med så stærk en frontgruppe lignede det altså, at løbet var kørt.

 

Derefter skulle et samarbejde mellem folkene i frontgruppen vise sig at blive ganske afgørende. De ni ryttere i front kørte sammen til målstregen for at afgøre sejren imellem dem. Her viste Hannah Barnes endnu engang, at hun er blandt feltets allerhurtigste, da hun vandt foran sydafrikanske Ashleigh Moolman-Pasio og Alicia Gonzalez. Cecilie Uttrup blev nummer syv og da Marta Bastianelli tabte over to og et halvt minut, avancerede hun til en samlet fjerdeplads i løbet, som hun vandt sidste år.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG