Barguil håber på Vuelta a España efter Touren
17. januar 2018 19:45 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: A.S.O.

Den franske himmelstormer vil på ny brillere i Vueltaen.  

Tour de France bød i 2017 på en sand opvisning fra det unge franske håb Warren Barguil, som i Team Sunwebs farver erobrede de franske hjerter - og med en bjergtrøje, to store bjergtriumfer og prisen for mest angrebsivrige rytter vækkede de franske drømme om 90’ernes nationalhelte Laurent Jalabert og Richard Virenque.

 

Den succes skal følges op i 2018, hvor Barguil tørner ud som kaptajn for sin nye franske arbejdsgiver Fortuneo-Samsic. Men den unge bretoners ambitioner rækker dog længere end Touren i 2018. Han håber at kunne bære sommerens form over i Vuelta a España.

 

Netop Vueltaen markerede starten på Warren Barguils rejse mod stjernerne, da han i 2013 som blot 20 årig vandt to etaper. Sportsdirektør på Fortuneo-Samsic Yvon Ledanois håber, at det kan medvirke til at tiltrække en invitation til de tre ugers strabadser, som køres fra den 25. august:

 

”Vi håber på indenfor de kommende uger at modtage gode nyheder fra arrangørerne. Vi har store ambitioner med Warren Barguil, som har kæmpe lyst til at køre Vueltaen. Vi vil komme for at vinde etaper og køre et godt klassement. Det vil være vigtigt for vores hold”.

 

Holdet er dog også realistisk og peger på, at arrangørerne med stor sandsynlighed vil prioritere de lokale kontinentalhold, som også har Vueltaen på ønskesedlen for 2018. Blandt andet har det nye baskiske hold Euskadi Murias satset stort på at komme med i løbet, og holdet kan som trumfkort spille på den følelsesmæssige længsel, der er i cykelverdenen, efter på ny at se et angrebsivrigt baskisk hold, efter at orangeklædte Euskaltel-Euskadi lukkede i 2013.

 

Fortuneo-Samsic håber dog at kunne overbevise arrangørerne, som i øvrigt er franske A.S.O, der også arrangerer Tour de France:

 

”Vi vil komme med et ungt hold og en ung leder med en stor fremtid i form af Warren. Det vil være vores motivation i Vueltaen. Årets udgave ligger perfekt til ham”, udtaler Yvon Ledanois til Cyclism’Actu.

 

Trods succesen i 2011 har Barguil dog næppe de bedste minder fra Vueltaen. Således gjorde franskmanden sig uheldigt bemærket, da han på 7. etape i sidste års løb nægtede at hjælpe Team Sunwebs kaptajn Wilco Kelderman efter en punktering, hvilket fik holdet til at smide ham hjem før tid.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk