Bardet om Froome-sag: Han burde selv tage ansvar
17. januar 2018 14:10 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: A.S.O.

Den franske cykelstjerne, Romain Bardet (AG2R La Mondiale), kommenterer særdeles ærligt på Chris Froomes (Team Sky) positive dopingprøve, og mener, at Froome burde ’suspendere’ sig selv, indtil sagen er afsluttet, nu hvor Team Sky ikke gør det. 

Meningerne er mange vedrørende den altoverskyggende dopingsag, som verdens bedste etapeløbsrytter, Chris Froome, er hovedpersonen i. Nu har Frankrigs vel nok største stjerne, Romain Bardet, der to gange er havnet på podiet i Tour de France med Froome som vinder, nu også udtalt sig.

 

Bardet fortæller til den franske avis, L’Equipe, at han ikke kan forstå Team Skys behandling af sagen. Normalt bliver ryttere suspenderet ved positive dopingprøver, men det er ikke tilfældet i denne sag. Froome har, siden den positive dopingprøve i september, både kørt VM i enkelstart og offentliggjort at gå efter Giro-Tour-doublen.

 

”Jeg forstår ikke, hvordan Froome kan køre løb som om intet er sket,” fortæller Bardet. ”Nu hvor Team Sky ikke gør noget, så er der intet, der stopper rytteren fra selv at tage beslutningen om ikke at køre nogle løb, mens han venter på autoriteternes beslutning.”

 

Franskmanden mener desuden, at det ville være ’katastrofalt’ for Tourens omdømme og for cykling generelt, hvis Froome stiller til start i næste års Tour, hvis sagen stadig ikke er afsluttet.

 

Cykelsporten er ’til grin’

Bardet kritiserer også UCI’s håndtering af sådanne sager. Han fortæller, at hvis ikke der havde været en lækage i pressen i december måned, så havde det muligvis ikke været offentliggjort endnu, og det ville måske slet ikke blive offentliggjort, indtil sagen var afsluttet.

 

”Vi (cykelsporten) mangler gennemsigtighed. Cyklings eksistens er i fare, hvis der ikke bliver gjort noget ved det. Froome tager denne test i september, og helt tilfældigt hører vi om det i december. Sæsonen starter uden en afgørelse. Vi er latterlige, og vi er til grin,” udtaler franskmanden.

 

Bardet er også bekymret for UCI’s midler i denne sag, og henviser til britiske Sky og deres magt i forhold til budget og ekspertise, og håber derfor, at UCI kan differentiere mellem rytter og hold.

 

”Jeg håber på en individuel undersøgelse, og dermed også en individuel afgørelse. UCI er forsigtige, fordi de skal betale erstatninger, hvis han bliver frikendt. Men jeg håber de gør,  hvad de kan for at komme til bunds i sagen.”

 

Froome burde straffes

I går kom det frem, at Froome og Sky forklarede den positive dopingprøve med, at hans nyrer har akkumuleret metabolitterne fra salbutamolen, efter den er blevet forarbejdet af leveren, og ikke nedbrudt og adskilt dem. Derfor har nyrerne bearbejdet alt for store mængder af salbutamol, der havde ophobet sig i Froomes krop.

 

Bardet er dog umiddelbart ikke i tvivl om sagens afgørelse, selvom han gerne vil tro på Froomes intentioner.

 

”Jeg har svært ved at se, hvordan en rytter med så højt et indhold af salbutamol kan blive frikendt. Hvis det bliver tilfældet, hvorfor så indføre grænser?” siger franskmanden.

 

Froome havde mere end dobbelt så højt et indhold af salbutamol end det tilladte. Ryttere som Diego Ulissi (UAE Team Emirates) og pensionerede Alessandro Petacchi er tidligere blevet straffet for en lignende sag, og de havde begge et lavere indhold af salbutamol end Froome.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk