EKSKLUSIVT

Banelandstræner: Kan ikke gå på kompromis med VM for 6-dagesløb
12. januar 2018 19:31 af Philip Tarning-Andersen Landsholdsrytterne Casper Folsach og Frederik Rodenberg imponerede under sidste års 6-dagesløb - Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt

Det er reglen frem for undtagelsen, at de danske banelandsholdsryttere ikke kører 6-dagesløbet i København. Sådan bliver det også i år, selvom banelandstræner Casper Jørgensen gerne satte sine ryttere til at køre begge dele, hvis bare der var længere tid imellem 6-dagesløb og VM.

På søndag tager det danske banelandshold på træningslejr i Sydafrika og er dernede, mens der er 6-dagesløb i København. Det betyder endnu et år uden landsholdsryttere i 6-dagesfeltet. Men VM, som ligger i slutningen af februar og starten af marts ligger for tæt på 6-dagesløbet i starten af februar. Derfor har landsholdet prioriteret en træningslejr under det københavnske 6-dagesløb.

 

”Vi er på træningslejr i fire uger, hvilket gør at vi ikke er hjemme til 6-dagesløbet. Det er lidt ærgerligt, men det har bare en meget uheldig termin. Vi kan simpelthen ikke forsvare at gå så meget på kompromis med den optimale forberedelse til VM for at køre et 6-dagesløb, Casper Jørgensen, til Feltet.dk.

 

Urealistisk at dele holdet op

I går fortalte 6-dagesløbets sportschef, Jimmi Madsen, til Feltet.dk, at han håbede DCU ville sende de ryttere, der satser på parløb til 6-dagesløb, og så kunne resten tage på træningslejr.

 

”Vi kunne godt have tænkt os, at DCU havde sagt, at der er OL i parløb, og så havde de afsat minimum to ryttere til at få rutine i at køre parløb. Den rutine får de i et 6-dagesløb, hvor de bliver mere trænet i at køre parløb,” sagde Madsen.

 

Casper Jørgensen kan dog ikke se, hvordan han skal undvære to ryttere fra sin nuværende trup, når de samme ryttere er i spil til holdforfølgelsesløb. ”Vi skal bruge fem ryttere til VM. Det virker desværre urealistisk, at man kan dele baneholdet op i to ryttere, som kører 6-dagesløb, og tre ryttere som træner i Sydafrika. Vi tror rigtig meget på vores koncept frem imod VM, så det kan vi ikke ændre for 40% af rytterne, fordi de skal køre 6-dagesløb,” vurderer han.
 

Længere tid imellem med ny termin?

Sidste år kørte flere af landsholdsrytterne 6-dagesløbet. Det kunne lade sig gøre, fordi bane-VM lå i starten af april, mens 6-dagesløbet havde samme kalenderplacering som i år, påpeger landstræneren. Det gjorde, at der var en måned mere mellem de to begivenheder end i år, og således var der plads til både 6-dagesløb og en god forberedelse til VM.
 

Casper Jørgensen erklærer sig også enig i Madsens betragtning om, at det er god træning for rytterne at køre 6-dagesløb. I stedet for at opdele holdet håber han dog, at der lige som sidste år kan blive længere tid mellem VM og det københavnske 6-dagesløb.

 

”Det er virkelig noget, som kan rykke deres tekniske niveau i parløb. Fremadrettet håber vi, at enten 6-dagesløbet eller VM kunne få en anden termin, da jeg ellers tror det også vil være et problem fremadrettet,” mener Casper Jørgensen.

 

Feltet.dk talte også med Casper Jørgensen om banelandsholdets optakt til VM, træningslejr og næste weekends bane World Cup. Det kan du læse mere om i starten af næste uge.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG