Bakelants er helt sikker: Froome slipper ikke
07. januar 2018 21:49 af Andy PedersenFoto: Bettini Photo

Mens det meste af feltet venter i spænding på, hvor sagen om Chris Froome må lande henne, er der mindst én i feltet, som ikke er så spændt på afgørelsen. Det er belgiske Jan Bakelants. Han er nemlig ganske givet sikker på udfaldet.

For i Jan Bakelants øjne er der kun én løsning på hele sagen omkring den positive dopingprøve, som Christopher Froome afleverede. Med en Salbutamol-værdi på 2000 nanogram pr. milliliter, hvilket er det dobbelte den tilladte værdi, begyndte alarmklokkerne nemlig at ringe hos UCI.

 

Bakelants drager paralleller til den sag, der kørte vedrørende den italienske cykelrytter, Diego Ulissi, som blev taget med en lidt mindre værdi. Han endte oprindeligt med at få to års karantæne, hvilket senere hen blev nedsat til ni måneder.

 

Uanset nedsættelsen blev Ulissi dog suspenderet for en mindre værdi, og det er netop det den belgiske AG2R-rytter hæfter sig ved.

 

”Han kommer til at blive suspenderet, hvilket også vil være det mest rigtige. Ulissi blev taget med 1900 nanogram per milliliter, og blev suspenderet i to år, inden dommen blev sat ned til ni måneder. Froome havde en måling på 2000 nanogram. Den ser jeg ham ikke komme ud af,” siger Bakelants til Radsport News.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG