Australsk sejr i Almeria - Wurtz med helt fremme
11. februar 2018 17:02 af Rikke Bak Dalgaard Foto: Getty Images

Caleb Ewan vandt for første gang det spanske endagsløb Clasica de Almería. Danske Mads Würtz Schmidt spurtede sig ind på en fornem syvendeplads.

Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) sprintede sig søndag til sejren i Clasica de Almeria, da han vandt massespurten foran Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) og Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert). 
 

Det 185 kilometer lange løb, Clasica de Almeria, lignede på papiret allerede før løbets start, at det ville ende i en massespurten. Men rytterne ville det allerede og allerede fra starten af angreb Axel Journiaux (Direct Energie), Diego Rubio (Burgos-BH), Dries De Bondt (Vérandas Willems-Crelan), Maxim Belkov (Katusha-Alpecin), Rob Britton (Rally Cycling), Cristian Rodríguez (Caja Rural-Seguros RGA) og Marc Buades (Fundación Euskadi), da løbet blev skudt i gang. Allerede efter 20 kilometer havde de opbygget et forspring på fire minutter.

Efter 50 kilometer tog Mitchelton-Scott og LottoNL-Jumbo begyndte sprinterholdene at tage ansvar i hovedfeltet. Undervejs skulle rytterne over stigningerne Collado de Lucainena, Balcón de Sierra Alhamilla og Alto de Turrillas. Udbruddets forsprng var nede på halvandet minut med 50 kilometer til mål. Med 30 kilometer til mål var der få angreb i udbruddet, men det hele endte med den forventede massespurt.
 

Det var det første løb i Ewans første løb i år i Europa, og efter den australske rytter har åbnet sæsonen Down Under. Dagens sejr var den anden til Ewan, som også vandt en etapesejr i Tour Down Under. Næste løb for Ewan bliver Abu Dhabi Tour, som starter den 21. februar. Planen er Ewan skal få debut i Tour de France. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk