ASO bekræfter: Touren skal forbi Geraardsbergen i 2019
16. januar 2018 14:22 af Frederik ZeunerFoto: A.S.O.

Tirsdag blev de rygter, der allerede var begyndt at løbe i går, bekræftet, da Tour de France-starten 2019 blev bekræftet i Bruxelles. Den belgiske hovedstad vil lægge asfalt til en linjeløbsetape, der blandt andet tager rytterne over den berygtede Muur van Geraardsbergen, samt en holdtidskørsel.

I går begyndte rygterne at svirre om, at Bruxelles ville få tildelt starten på Tour de France i 2019, og i dag blev det så officielt, da de to første etaper i Bruxelles blev præsenteret i selvsamme by. Tildelingen falder til Bruxelles fordel, da ASO på den måde kan hylde Eddy Merckx, der netop 50 år tidligere deltog i Tour de France for første gang - og vandt.

 

Bruxelles lægger i 2019 asfalt til de to første etaper af løbet. Grand Depart vil finde sted i hjertet af hovedstaden, inden rytterne begiver sig ud på 180 kilometer. Efter 43 kilometer rammer rytterne byen Geraardsbergen, hvor den berømte Muur van Geraardsbergen ligger. Den skal rytterne også passere på første etape, om end den her vil hedde Mur de Grammont.

 

Herefter forlader man Flanderen og kører ned mod Charleroi i Vallonien. Byen bliver det sydlige vendepunkt på etapen, hvor rytterne efterfølgende kører nordpå, hvor de skal ind og afslutte etapen i Bruxelles. 10 kilometer fra mål kommer rytterne igennem forstaden Woluw Saint-Pierre, hvor Eddy Merckx tog sin første gule trøje nogensinde i 169.

 

Derfra går det af flade veje ind mod centrum, hvor det umiddelbart ligner guf for sprinterne, når den første etapevinder i 2019-udgaven skal findes i den nordlige del af Bruxelles.

 

Holdtidskørsel bliver første klassementstest
Anden etape bliver en holdtidskørsel på 28 kilometer rundt i Bruxelles gader. Starten vil igen gå foran den royale residens, Palais de Bruxelles. Herfra vil ruten gå ad store bred veje ud forbi Woluwe Saint-Pierre, videre ned i den sydlige udkandt af Bruxelles, inden man ad store boulevarder kører nordpå mod målstregen, der er placeret foran den ikoniske Atomium.

 

Det er femte gang at Touren begynder i Belgien - anden gang i hovedstaden. Sidst Touren var forbi Bruxelles var i 2010, hvor Allesandro Petacchi vandt foran Mark Renshaw og Thor Hushovd.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk