Asgreen hamrer Quick-Step Floors til sejr i Hammer-Chase
03. juni 2018 19:13 af Joachim Farshøj Foto: Sirotti

Quick-Step Floors startede dagens Hammer-Chase som favoritter til den samlede sejr, og det belgiske storhold skuffede ikke. Med danske Kasper Asgreen i spidsen krydsede de stregen 36 sekunder før Mitchelton-Scott.

Efter solide præstationer i både Hammer-Climb og Hammer-Sprint, startede Quick-Step Floors som det første hold i Hamme-Chase - et forfølgelsesløb, hvor holdene starttidspunkter er bestemt af deres præstationer i de to foregående løb.

 

Quick-Step-sejren var aldrig i tvivl, og Philippe Gilbert, Enric Mas, Yves Lampaert, Alvaro Hodeg og Kasper Asgreen krydsede stregen i samme tid, med store smil og armene løftet over hovederne. Vinderne af Hammer-Sprint, Mitchelton-Scott, kørte sig op på en samlet andenplads og vandt også Hammer-Chase da Quick-Step tog den med ro på den sidste kilometer. Team LottoNL-Jumbo tog sig af tredjepladsen, lige for næsen af Bahrain-Merida.

 

Den efterhånden velkendte ”Hammer-model” betød, at de 8 bedste hold startede i en gruppe for sig selv, mens de 8 dårligste gjorde det samme. Det betød, at vi først skulle finde en niendeplads, før en vinder kunne findes. Menuen stod dog på 44,7 kilometers holdkørsel for alle, ligegyldigt hvor god eller dårlig præstationen i de foregående løb havde været.

 

I ”tabernes-halvdel” sejrede Team Sunweb, og de kan derfor rejse hjem med en niendeplads i rygsækken. Team EF Education First-Drapac rundede top-ti af, mens Israel Cycling Academy blev bedste pro-kontinental-hold med en samlet ellevteplads.
 

Hammer Chase resultater - top 3
1. Mitchelton-SCOTT 39:50
2. BMC 40:09
3. Team Sky 40:29
 

Samlet slutstilling Hammer Limburg
1. Quickstep-Floors
2. Mitchelton-SCOTT
3. LottoNL-Jumbo
 

Samlet stilling i Hammer Series
1. Mitchelton-SCOTT 181
2. Quickstep-Floors 153
3. BMC 108

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG