Armstrong anklages for mekanisk doping
12. januar 2018 17:30 af Andy PedersenNational Geographic Channel

Debatten om doping og mekanisk doping bluser jævnligt op fra tid til anden. Nu bliver en ny fransk bog muligvis omdrejningspunktet for en debat om mekanisk doping. Den detroniserede Tour-konge Lance Armstrong bliver nemlig beskyldt for mekanisk doping i bogen.

”Rouler plus vite that the mort” er titlen på værket af den anerkendte franske cykeljournalist Philippe Brunel. Han har været tilknyttet den franske avis L’Equipe i over et årti og bliver betragtet som værende blandt Frankrigs mest vidende cykelhistorikere.

 

Den franske avis Le Monde beretter om, at Brunel på det kraftigste antyder, at det ikke kun var adskillelige præstationsfremmende stoffer, som Armstrong gjorde brug af, men også mekanisk doping. Det skulle være den ungarske ingeniør Istvan Varjas skulle have solgt afgørende teknologi til netop mekanisk doping til nogle mellemmænd, han angiveligt ikke vidste hvem var. Brunel mener at vide, at disse havde en forbindelse til Armstrong.

 

Salget af teknologien skulle allerede være sket tilbage i 1998, altså året før Armstrong vandt sit første Tour de France. Alle hans titler er efterfølgende blevet slettet. Den spanske avis Marca beretter om, at FBI i USA har indledt en undersøgelse af Varjas, og de mener at vide, at han allerede har været til afhøring hos de føderale myndigheder på den anden side af Atlanten.

 

Armstrong udtaler sig også til L’Equipe. Han afviser anklagerne i bogen, som han kalder en joke.    

 

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG

ONSDAG