EKSKLUSIVT

Anderberg vil træde et ekstra trin op i 2018
10. januar 2018 14:19 af Andy PedersenFoto: A.S.O.

Feltet.dk har snakket med det svenske talent, Hampus Anderberg, som sidste år blev dobbelt U23-mester i både linjeløb og enkeltstart. I år bliver hans første reelle sæsonstart med det belgiske mandskab, T.Palm - Pole, og Anderberg glæder sig til sæsonstarten.

Anderberg endte nemlig sidste sæson på en knap så spændende måde. Efter at have skiftet fra Christina Jewelry - KUMA midt på sæsonen, fandt han rodfæste i det belgiske, hvor han kørte en del løb. Dog rendte han ind i en overbelastning i slutningen, som gjorde at sæsonafslutningen kom lidt før, end han havde regnet med.

 

“Jeg havde nogle problemer med mit venstre ben ved afslutningen af sidste sæson, men det er faldet på plads nu. Jeg tabte en del træningen, men jeg synes godt, jeg kunne bruge den ekstra hvile. Nu føler jeg mig stærk og specielt mentalt stærk. Jeg kommer måske ikke til at være i topform i de første ugers løb, men det er ikke mit hovedmål,” siger Anderberg til Feltet.dk.

 

Træner i varmen
Overbelastningen er Anderberg kommet over på nuværende tidspunkt. Derfor står den på træning frem mod den kommende sæson. Dette foregår langt væk fra det kolde norden, og i stedet i den spanske varme.

 

”På nuværende tidspunkt er alt godt. Jeg er på Mallorca, hvor jeg træner, præcist som jeg har planlagt. Mine forældre ejer en lejlighed hernede, så er her alene. Dog kommer en af mine holdkammerater i slutningen af januar måned,” siger Anderberg.

 

Derudover er det første gang, at han skal træne til et stort løbsprogram. Uden at kende de præcise detaljer, ved Anderberg på forhånd, at han kommer til at køre en del løb i denne sæson sammenlignet med tidligere sæsoner. Derfor er træningen i vinterperioden en omvæltning for ham. Han skal nemlig træne til en længere sæson, som begynder før tid.

 

”Der er stor forskel for mig. For det første starter min sæson allerede på d. 25. februar, som er tidligere end normalt. Jeg vil forsøge at køre mig i form på en anden måde end før. Jeg har også en del flere større løb i sæsonen, så jeg er mere afslappet i forhold til at få min chance, jeg kan planlægge min sæson bedre og køre et stort løb, når jeg vil. Træningen handler om udholdenhed, farten kommer i løbene,” siger Anderberg.

 

Drømmer om svensk mesterskab
Første mål i sæsonen bliver dog en genganger fra denne sæson. T.Palm-Pole skal nemlig køre det belgiske løb Triptyque des Monts et Châteaux, som Anderberg også kørte i sidste sæson. Det var et løb, som svenskeren følte sig meget tilpas i, og som han håber, at præstere godt i igen. Dertil kan det nævnes, at Anderberg håber, at gøre det godt i de nationale mesterskaber, hvor han sidste år blev dobbelt U23-mester.

 

“Mit første mål bliver Triptyque des Monts et Châteaux. Jeg kunne virkelig godt lide løbet sidste år, og jeg vil gerne gøre det godt der. Derudover er der naturligvis de svenske mesterskaber. Jeg har ikke fået kigget så meget på programmet, men de to er vigtige for mig,” siger Anderberg.

 

Et andet og lidt større mål med denne sæson er desuden, at Anderberg gerne vil etablere sig i den internationale cykelverden, og få opmærksomhed omkring hans person. Målet er nemlig en dag at blive professionel, og det kræver, at de store hold får øjnene op for ham.

 

“Derudover er mit hovedmål for sæsonen selvfølgelig at gøre et navn ud af mig selv, så jeg kan blive professionel, og én måde at gøre det på er ved at vinde det svenske mesterskab. Jeg tror faktisk, at jeg har en reel chance på enkeltstarten i år,” siger han.

 

Godt tilfreds med holdet
Anderberg understreger desuden, at han er meget glad for at være ved det belgiske hold. Første gang Anderberg blev tilknyttet et UCI-kontinentalhold var tilbage i 2016, hvor det danske hold coloQuick havde ham kørende.

 

Efterfølgende valgte han sæsonen efter at forlade mandskabet til gengæld for at køre for Christina Jewelry, men holdet og rytteren var ikke et godt match, hvorefter han søgte til Belgien. Derfor får han nu fornøjelsen af hans første hele sæson med mandskabet.

 

“Jeg synes, at det er et super godt hold, og jeg kan godt lide måden de tænker på: Uanset hvem man er, hvis man har de bedste ben på dagen, får man chancen, så jeg er sikker på, at jeg får mine chancer og også skal hjælpe de andre på holdet til at opnå nogle resultater,” slutter Anderberg.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG