Amerikansk sejr og førertrøje i England
14. juni 2018 16:17 af Anders Schelde Mai Foto: Team Sunweb

Den amerikanske stjerne Coryn Rivera vandt 2. etape af OVO Energy Tour, og dermed hun tog også førertrøjen.

Se Coryn Rivera vinde 2. etape af OVO Energy Womens Tour

Det var på forhånd ventet, at den lille stigning Newnham Hill kunne komme til at skabe splittelse i finalen på 2. etape. Den forudsigelse viste sig at holde stik, da en større gruppe af favoritter rev sig løs og endte med at køre om sejren. Her viste Coryn Rivera (Team Sunweb) sig at være stærkest, da hun vandt etapen og overtog førertrøjen.

 

På 2. etape af OVO Energy Tour skulle rytterne ud på 145 kilometer i Northamptonshire fra Rushden til Daventry. To gange skulle Newnham Hill passeres, og den sidste af disse to passager kom med omkring to kilometer til mål.

 

Feltet var igen ikke villige til at lade et udbrud køre fra starten. Grunden til dette var, at der lå to indlagte spurter på de første 21 kilometer. Her af disse spurter gav tre, to og et bonussekund, og dem var klassementsrytterne opsatte på at kæmpe om.

 

Coryn Rivera vandt første spurt foran Lotta Lepistö (Cervélo-Bigla) og Amy Pieters (Boels-Dolmans). Anden spurt blev vundet af Danielle Rowe (WaowDeals) foran Rivera og Marianne Vos (Waowdeals). Efter de to spurter var Rivera virtuelt i førertrøjen med tre sekunder til Jolien d’Hoore (Mitchelton-Scott).

 

Ensom udbrydere

Da spurterne var overståede angreb Maaike Boogerd (BTC City Ljubljana). Da der var 70 kilometer igen af etapen havde hun et forspring på tre minutter og 30 sekunder. Det blæste meget på etapen, og det gjorde, at det var hårdt for Boogerd at sidde alene gennem så mange kilometer. Hun blev hentet af feltet med 58 kilometer til mål.

 

Dagens første bjergspurt på Weston blev vundet af Christine Majerus (Boels-Dolmans), som dermed udbyggede sin føring in den gruppe, mens Cecilie Uttrup blev nummer fire i spurten og tog et point.

 

Favoritterne rører på sig

På første passage af Newnham Hill kørte en stærk gruppe bestående af Marianne Vos, Danielle Rowe, Elisa Longo Borghini (Wiggle High5) og Katarzyna Niewiadoma (Canyon SRAM Racing) væk. De fik hurtigt et forspring på omkring 30 sekunder til en gruppe bestående af omkring 30 ryttere, som fik kontakt til de forreste med 28 kilometer igen.

 

Inden de var blevet hentet nåede gruppen på fire dog at komme over dagens tredje indlagte spurt, hvor Danielle Rowe kørte først over stregen foran Borghini og Vos. Da der skete samling i fornt forsøgte flere at køre fra gruppen, men uden held, og den kom samlet til Newnham Hill.

 

På trods af bakkens placering tæt ved mål endte det med, at etapen skulle afgøres i en spurt. Her slog amerikanske Coryn Rivera den europamesteren Marianne Vos i en meget tæt spurt, mens Majerus blev nummer tre. Efter dagens resultat er Rivera ny kvinde i førertrøjen. Cecilie Uttrup kom i mål som bedste dansker, 17 sekunder efter de forreste.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG