Amerikansk megatalent løst fra kontrakt: Vil have glæden tilbage
06. februar 2018 09:58 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O.

Den tidligere toer i Tour of Utah, 20-årige Adrien Costa, genoptager ikke karrieren hos Hagens Berman Axeon i indeværende sæson.

Adrien Costa var bare 18 år gammel, da han i august 2016 blev samlet nummer to i etapeløbet Tour of Utah foran WorldTour-profiler som Andrew Talansky, Darwin Atapuma og Joe Dombrowski.

 

Dermed kunne hypen begynde, og mange har haft enorme forventninger til amerikaneren, som ligeledes har en samlet sejr i Tour de Bretagne, en etape og en samlet tredjeplads i Tour de l’Avenir og en samlet tredjeplads i Rhône-Alpes Isère Tour stående på sit cv - alle resultater han opnåede senest en uge efter sin 19 års fødselsdag. De gode resultater udløste ultimativt en såkaldt trainee-kontrakt med storholdet Quick-Step i de sidste måneder af 2016-sæsonen.

 

Costa har dog ikke kørt løb siden april 2017. Han noterede sig overraskende for sin første DNF i karrieren i et italiensk U23-løb, men skulle efter planen have deltaget i endnu et italienske endagsløb fem dage senere. Han kom dog ikke til start, og siden har han holdt pause fra elitecykling.

 

Nu har han meldt til sit hold, at han heller ikke kommer til at køre cykelløb i 2018, og han har derfor taget afsked med Hagens Berman Axeon, som er blevet et professionelt kontinentalhold op til den indeværende sæson.

 

”Jeg er bare ikke klar til at komme tilbage endnu. Jo mere, jeg tænkte over det, jo mere blev jeg klar over, at jeg ikke vil optage en plads på holdet, som en anden kunne få,” siger Costa om bruddet.

 

”Siden jeg stoppede i april har jeg lært meget om mig selv, og jeg har indset, hvor stor en rolle cykling spillede i, at mit liv ikke var i balance.”

 

Intet er umuligt
Stortalentet åbner ikke mere op for, hvad der har været årsag til ubalancen, men han gør det klart, at motivationen i øjeblikket er helt forsvundet.

 

”Hvis jeg skal køre cykelløb igen, skal det være på en meget mere afslappet måde. Jeg har ikke længere det samme altoverskyggende fokus på min træning, som jeg engang vågnede op med dagligt. Jeg må støtte mig til andre ting i livet for at finde en bedre balance og mere glæde i min hverdag,” forklarer han.

 

Selvom han i øjeblikket prioriterer at få styr på nogle helt andre ting, afviser Costa ikke fuldstændigt engang at vende tilbage til livet som elitecykelrytter.

 

”Jeg vil gerne takke Axel Merckx og resten af holdet af hele mit hjerte. Jeg føler ikke, at jeg har fortjent den generøsitet og forståelse, som de møder mig med i denne tid. Den er jeg evigt taknemmelig for, og jeg håber, at jeg en dag kan give noget tilbage,” siger stortalentet, som vil bruge det kommende år på at genoptage sit studie på universitetet i Oregon.

 

”Jeg ser frem til at kunne se mine venner, bruge noget tid på min cykel og have det sjovt. Hvem ved, hvad fremtiden bringer? Så vidt jeg ved, er intet umuligt.”

 

Hagens Berman Axeon har hentet Sean Bennett som erstatning. Den 21-årige amerikaner vandt bjergkonkurrencen i sidste års Tour de Bretagne og har indtil nu kørt for kontinentalholdet CCB Foundation-Sicleri. Han kan dermed se frem til at blive holdkammerat med danske Mikkel Bjerg, som inden denne sæson skrev kontrakt med det traditionsrige udviklingshold.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG