Ambitiøst løbsprogram venter Team Aura Energi
25. februar 2018 09:30 af Jesper Johannesen

Selvom Team AURA Energi-CK Aarhus "kun" er rangeret som et nationalt DCU-hold, så venter der holdet et meget ambitiøstløbsprogram i 2018.

Rytterne på Team AURA Energi-CK Aarhus kommer ikke til mangle udfordringer, når sæsonen for alvor skydes i gang. Der venter nemlig holdet et imponerende udenlandsprogram, som næsten kunne være et kontinentalhold værdigt.

”I 2018 kommer vores ryttere med sikkerhed i aktion i Danmark, Holland, Belgien, Spanien, Polen, Tyskland, Ukraine og Østrig,” forklarer holdets sportsdirektør Michael Berling i en pressemeddelelse, der i år for første år er en del af ledelsen af et af Danmarks stærkeste DCU-team.

”Hvis man har det niveau, rytterne på vores hold har, så er det vigtigt for den videre udvikling, at vi rejser ud for at blive matchet og får international erfaring. Vi stiler derfor efter at have et ambitiøst udenlandsprogram, hvor rytterne får modstand og hår på brystet,” tilføjer Michael Berling.

Sæsonstart med blodsmag i munden
Allerede i dag søndag går det løs for seks af holdets ryttere i Spanien. Her deltager de i det spanske nationalløb Volta a La Marina.

”Vi ved ikke meget om niveauet, men sidst vores ryttere kørte cykelløb i Spanien var det mod blandt andet Albert Torres, der har været mangedobbelt europamester. Løbet er desuden meget kuperet, så det bliver en sæsonstart med blodsmag i munden,” forklarer Michael Berling, der dog ikke nødvendigvis forventer store resultater fra start.

”Rytterne er i Spanien for at finpusse formen, så man kan sige, at de to spanske løb lidt bruges som rigtig hård og relevant træning fremmod vores fælles sæsonstart, hvor vi blandt andet har fået start i det belgiske løb Zuidkempesese Pijl. Her kommer rytterne op mod rigtig stærk modstand, og det er bestemt ikke for sjov at være til start der,” fortsætter Berling.

Senere på året venter der etapeløb i både Østrig og Polen samt tre endagesløb i Ukraine.

”Når man kigger på vores samlede løbskalender og udlandsprogram, så skulle man tro, at vi er et kontinentalhold. Som DCU-hold har vi et ambitøst program, og vi får så mange invitationer, at vi har været nød til at takke nej til flere. Det viser noget om det niveau holdet har løftet sig til på få år,” slutter Berling.

Sidste år vandt holdet fra Aarhus UCI-løbet Horizon Park Race i Ukraine, da Rasmus Ginnerup sejrede.
 

Team AURA Energi-CK Aarhus udenlandsprogram
25. februar - Volta a La Marina - La Vilajoyosa (Spanien)

4. marts - Volta a La Marina - Bellreguard (Spanien)

17. marts - Ronde van Oud-Vossemeer (Holland)

18. marts - Ronde van Woensdrecht (Holland)

18. marts - Zuidkempesese Pijl (Belgien)

24. marts - Rund um Aschleffel (Tyskland)

10.-13. maj - CCC Tour (UCI 2.2 - Polen)

1. juni - Race Horizon Park for Peace (UCI 1.2 - Ukraine)

2. juni - Race Horizon Park Maidan (UCI 1.2 - Ukraine)

3. juni - Race Horizon Park Classic (UCI 1.2 - Ukraine)

14.-17. juni - Oberösterreichrundfahrt (UCI 2.2 - Østrig)

24.-28. juli - Dookola Mazowsza (Polen)

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG