Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Ambitiøs Bendixen afskriver ikke sig selv til DM
15. marts 2018 07:30Kjetil Alsvik
af Andy Pedersen

Den danske cykelverden har mange store talenter, som viser sig frem på de største scener i disse år. En fremtidens mand på den front er Louis Bendixen. Danskeren kører i år for Team Coop og Feltet.dk har taget en lang snak med Bendixen om sporten, Team Coop, DM, drømmen om WorldTour og denne sæson. Feltet.dk bringer her den anden artikel.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

I forrige artikel snakkede Feltet.dk med Louis Bendixen om, hvordan holddynamikken på Team Coop var, hvad fremtiden byder på for mandskabet, og hvordan Bendixen er faldet til i de nye omgivelser. Har du ikke fået læst denne del, kan du finde den her. Han kan se frem til en yderst spændende sæson med mange løb foran sig.

 

Netop det, altså løbene, har været et stort fokus for danskeren. At komme til at køre et stort løbsprogram med internationale løb er vigtigt for hans udvikling, og da Team Coop kunne stille med det, var det et godt match. Derudover fortæller Bendixen, at han allerede nu kender til en stor del af hans løbsprogram.

 

”Der er en bruttotrup til hvert løb, og hvis det er seksmandsløb, så er det otte, der er udtaget. Så ser de op til løbet, hvem der skal bruges. Det er for at undgå sygdom til sidst, så jeg ved overordnet set, hvad jeg skal køre de næste tre måneder,” siger han til Feltet.dk.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Skal køre meget alsidigt - også norsk
Det store internationale løbsprogram afspejler sig allerede i de første løb, som danskeren skal køre. Han fortæller, at han højest sandsynligt skal køre en række løb i Holland og Frankrig, som sammen med en træningslejr skal få det hele til at kulminere, når hjemmebanen omkring Stavanger skal indtages til Tour des Fjords.

 

Team Coop gjorde god figur i flere af disse løb sidste år, herunder også Tour de Normandie, hvor også Riwal Ceramicspeed gjorde selvsamme. I år kan vi altså risikere at se Bendixen indtage de gode positioner.

 

”Jeg skal køre Tour de Normandie, Volta Limburg efterfulgt af en træningslejr, hvorefter Tour de Bretagne og Tour des Fjords kommer. Det er lidt vores eget løb, da det bliver kørt i Stavanger, hvor Team Coop også kommer fra,” siger han.

Annonce

 

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det umiddelbare højdepunkt i de kommende tre måneder må være Tour des Fjords. Arrangørerne har offentliggjort flere WorldTour-mandskaber til løbet end der kan tælles på to hænder. Udfordringen er stor, Team Coop er på den absolutte hjemmebane, men umiddelbart skal det ikke holde Bendixen tilbage.

 

Han fortæller nemlig, at løbets profil, som er lidt mindre hårdt og kuperet end andre norske løb, er noget, som passer ham rigtig godt.

 

”Jeg glæder mig til at køre det løb. Det er generelt lidt fladere end de andre norske etapeløb, så det passer mig bedre. Jeg er en let ryttertype, men er bedst til det kuperede terræn med de lidt fladere afslutninger og gerne et løb, som har været hårdt med nogle bakker,” siger han.

 

Få flere muligheder for egne chancer
Et andet element, som kommer til at være ganske afgørende i den kommende sæson, er muligheden for at køre sine egne chancer. Bendixen har over en længere periode fokuseret på at forbedre sine egne afslutningsegenskaber, og det både håber og forventer han at kunne veksle til noget større.

 

Team Coop er nemlig ikke et mandskab med det store løbsmæssige hierarki. Formen taler sproget, vejene afgør kaptajnrollen og resultaterne taler for sig selv. Vil man køres for, skal man ”bare” have benene.

 

”Jeg får helt sikkert lov til at køre mine egne chancer. På holdet er der mange, der har et højt niveau, som kan sidde med de bedste kort på hånden i et udbrud. Det kommer til at give sig selv, om jeg får chancen at blive kørt for. Det er noget, man kører sig til på det her hold, hvor der ikke er et stort hierarki,” siger han.

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

”Det handler om at hjælpe hinanden og være stærk som en enhed. Så må man melde ud, hvis man har de bedste ben. Man ved også, hvem der måske har været skadet, og ikke har de bedste ben. Der er mange åbne muligheder på holdet,” siger han yderligere.

 

Derudover skal Bendixen også lære. Niveauet er givetvis højere i det løb han kører i udlandet, end man kan finde i de danske rækker. Når man møder udenlandsprofferne kan det godt være svært at brillere i første omgang, hvorimod tilpasning kan være nødvendigt.

 

”Hvis man kører et løb, hvor man på papiret kun kan overraske, så er det nogle løb, hvor man i starten skal fokusere på at gennemføre. Man skal køre flere af den her slags løb, før man ender med at sidde med i en finale i f.eks. Dwars Door Vlaanderen eller et andet løb, hvor det kun er en 40-45 ryttere som gennemfører,” siger han.

 

”Det giver helt vildt meget at køre mod de belgiske proffer. I Kroatien var det meget nervøse felter med mange styrt. Det er lidt udslagsgivende for den slags løb, at det nogle gange kan blive pokal eller hospital,” siger han.

Annonce

 

Indtil videre har fokus dog været på at etablere sig på mandskabet. Bendixen skal naturligvis lige finde rytmen hos mandskabet, som han også fik fornøjelsen af at gøre i Kroatien med de to løb, Trofej Umag og Trofej Porec.

 

”Det jeg har haft fokus på i løbene, er at få nogle løbskilometer i benene og få lært holdet at kende. Det vigtigste var at lære at køre med drengene,” siger han.

 

Afskriver ikke sig selv til DM
Hvis man skal se lidt længere frem end blot de næste tre måneder, kommer et højdepunkt for langt de fleste danske ryttere senere på året: DM i Landevejscykling i Guldborgssund Kommune. Da Feltet.dk spørger Bendixen om hans eget potentiale til det, vil han ikke afskrive sine muligheder på forhånd.

 

”Jeg vil ikke afskrive mig selv. Det bliver svært, da jeg ikke har noget hold omkring mig. Vi er dog mange udlandsdanskere, der ikke har det efterhånden, så det handler måske om at alliere sig lidt med nogle andre og spille det spil, som nu skal spilles,” siger han.

 

Grunden til dette skal findes i en afdeling af PostNord Cuppen, det nuværende DCU-Cup, fra sidste år. Afdelingen fandt netop sted i Guldborgssund og ruten er ikke langt fra det, som vi kommer til at se til DM senere i år. Her var Bendixen at finde på podiet efter et langt forsøg på udbrud.

Annonce

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

”Jeg ved, at ruten bliver nogenlunde det samme som den Post Cup, vi kørte i Guldborgssund i 2017. Her blev jeg nummer tre efter Casper Pedersen og Jonas Aaen efter at have siddet i udbrud fra kilometer 20. Jeg kan sagtens gøre mig gældende på sådan en rute,” siger han.

 

Dette var naturligvis for linjeløbsdelen, men også på enkeltstarten skal vi forvente at se Bendixen forsøge sig. Denne sæson kommer til at byde på masser af træning med egen enkeltstartscykel, som Bendixen allerede har påbegyndt på nuværende tidspunkt.

 

”Enkeltstartsruten bliver lidt mere flad og teknisk, hvilket passer mig bedre. Jeg kommer også til at træne en masse enkeltstart i år. Ruten skal nok blive god, den er ikke så flad som man tror og har lidt bakker, men ikke for meget,” siger han.

 

Dertil skal det nævnes, at han ikke kommer til at køre så meget på dansk grund, som han har gjort i de seneste to sæsoner. Det betyder kort og godt, at DM også bliver en mulighed for at vise sin udvikling frem på den danske scene igen.

 

”Jeg glæder mig til at køre på dansk grund. Det er ikke meget, at jeg kommer til at køre danske løb. Jeg vil forsøge at køre A-løb, hvis jeg er i Danmark og det er muligt, men det bliver mere og mere udenlandsløb jeg kører og etapeløb,” siger han.

Annonce

 

Bendixen håber dermed på en god kommende sæson. Hvad succeskriteriet for denne sæson helt præcist er, og hvad han håber at veksle det til, kan du læse mere om, når Feltet.dk bringer den tredje og sidste del af interviewet med Bendixen.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr

Annonce

Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche

Annonce

Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker

Annonce

Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape

Annonce

Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
VIS FLERE

Annonce