Amanda Spratt løb med det hele efter langt soloudbrud
22. maj 2018 22:08 af Mathias Mundbjerg Foto: Orica-Scott

Mitchelton-Scott var tilfredse med at have Amanda Spratt med i udbruddet, og da ingen andre hold kunne køre hende ind, vandt hun både etapen og den samlede sejr.

Se højdepunkter fra sidste etape af Emakumeen Bira

Med et langt soloudbrud tog Amanda Spratt fra Mitchelton-Scott både etapesejr og samlet sejr i Emakumeen Bira, mens holdkammeraten Annemiek van Vleuten dermed dumpede ned på den samlede andenplads. Anna van der Breggen sørgede for, at det ikke blev et rent Mitchelton-Scott-podium, da hun klemte sig foran Georgia Williams, som også var særdeles aktiv på sidstedagen.

 

Etapereferat:

114 ryttere stillede til start i høj sol på sidste etape af Emakumeen Bira, da canadiske Gabrielle Pilote-Fortin (WNT-Rotor) ikke havde mod på at fortsætte i løbet, selvom hun gennemførte forrige etape. Det var der dog mange andre, der havde, men samtlige angrebsforsøg blev i starten detroniseret.

 

Katarzyna Pawlowska og Mieke Kröger (begge Virtu Women) forsøgte sig med et fælles angreb, men de blev også hentet tilbage. Inden da nåede de dog at tage sig af dagens første pointspurt, hvor Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) blev nummer tre.

 

På de efterfølgende bakker blev feltet flere gange splittet i grupper, men trods den høje fart lykkedes det med små 80 kilometer til mål Rachel Neylan (Movistar) og Annabelle Dreville (Lotto Soudal) at angribe på dagens første stigning. Deres forspring holdt dog ikke længe, og i stedet var det Asja Paladin (Valcar PBM), der rundede toppen som den første.

 

Også Alicia Gonzalez (Movistar) og Alice Maria Arzuffi (Euskadi Murias) nåede at stikke næserne frem, men feltet havde simpelthen ikke i sinde at lade nogen ryttere komme afsted.

 

Indtil med 55 kilometer til mål. På det tidspunkt kom Spratt, Georgia Williams (Mitchelton-Scott), Ane Santesteban (Alé Cipollini), Aafke Soet (WNT-Rotor) og Lorena Llamas (Movistar) afsted i en yderst farlig gruppe med to ryttere fra førertrøjeindehaverne, Mitchelton-Scott.

 

På dagens skrappeste stigning kort efter sagde Spratt dog farvel til sine følgesvende, hvorefter hun stille og roligt begyndte at opbygge et forspring. Bag hende blev en stærk gruppe med alle de store navne samlet, men der var tilsyneladende ikke enighed om eller styrke til at gøre noget ved hendes fortsat stigende forspring.

 

Med 27 kilometer tilbage havde Spratt over tre minutter, og da hun blot var 1:37 efter i klassementet, så det efterhånden ud til, at hun kunne true holdkammeraten Annemiek van Vleuten på løbets førsteplads.

 

Kort efter optog Elisa Longo Borghini (Wiggle High5) og Olga Zabelinskaya (Cogeas-Mettler) forfølgelsen. Selvom de hurtigt fik god afstand til feltet, kom de dog aldrig rigtigt tæt på Spratt, som dermed kunne tage en stor solosejr. Hun bevarede tilmed afstand nok til samtidig at vinde løbet samlet, mens van Vleuten og Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) tog sig af de næste podieplaceringer.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG