Alex Dowsett udnævnt til æresdoktor
12. oktober 2017 16:54 af Jørgen Nielsen

Den engelske Movistar-rytter Alex Dowsett er blevet udnævnt til æresdoktor som anerkendelse af hans indsats som rollemodel for blødere.

Blødersygdommen - eller hæmofili - betyder af blodet hos de ramte mennesker koagulerer betydeligt langsommere end hos andre, og en bløder risikerer derfor i princippet at bløde ihjel af en rimelig simpel hudafskrabning. Derfor kan det naturligvis undre, at den 29-årige englænder har valgt en så farlig profession som at være professionel cykelrytter, hvor styrt og blodtab hører til hverdagen.

 

Men Dowsett har overvundet handicappet og haft succes i en hård sportsgren. Han har blandt andet været britisk mester i enkeltstart fire gange. Desuden har han vundet en etape i Giro d’Italia (2013), samlet sejr i Bayern Rundfart (2015) og samme år blev han indehaver af timerekorden med 52.937 km.

 

Det er Anglia Ruskin Universitetet, der har tildelt ham den fornemme ære med begrundelsen: ”Alex Dowsett har udvist stort mod og evne til opofrelse for at overvinde handicappet ved at lide af hæmofili. Det er lykkes for ham, og han er et forbillede for vores studerende navnlig inden for sportsvidenskab og coaching”.

 

Og Dowset var naturligt nok glad for anerkendelsen og den fine nye hat.

 

”Det betyder meget for mig. Jeg har aldrig studeret, fordi jeg har satset 100 % på min karriere, men jeg har altid fokuseret på at inspirere andre blødere til at få det bedste ud af livet uanset sygdommen”.

 

Foto: Dowset Twitter

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG