Alaphilippe insisterer: Jeg er kun én af en håndfuld favoritter
21. april 2018 14:11 af Daniel Laursen Foto: Sirotti

Efter onsdagens tronskifte i Flèche Wallonne markerede Julian Alaphilippe sig som feltets måske stærkeste rytter, når ruten byder på korte, eksplosive stigninger. Franskmanden insisterer dog på ikke at påtage sig prædikatet som den altoverskyggende favorit forud for søndagens Liège-Bastogne-Liège.

Hen over foråret har Julian Alaphilippe markeret sig som en af feltets stærkeste ryttere, når ruteprofilen byder på korte, stejle stigninger. Onsdagens sejr i Fléche Wallonne cementerede, at franskmanden er blandt feltets allerstærkeste på eksplosive afslutninger.

 

Derfor må franskmanden også regnes blandt de største favoritter, når Ardennerugen afrundes søndag med Liège-Bastogne-Liège. Selv insisterer han dog på, at han ikke er den altoverskyggende favorit forud for morgendagens monument.

 

”At slutte som toer i mit allerførste Liège-Bastogne-Liège var en stor overraskelse og en stor fornøjelse. Men nøjagtig som i Flèche Wallonne vil der være en masse ryttere med, når det gælder, som alle har en chance for at vinde. Jeg skal ikke bare fokusere på Alejandro Valverde. Man må holde øje med mange forskellige folk,” fortæller Alaphilippe om sine tanker inden løbet.

 

Selvom den vævre franskmand løb med sejren på Mur de Huy, må man, ifølge franskmanden, ikke tro, at han også løber med sejren søndag. Liége-Bastogne-Liège er et helt andet løb, pointerer han.

 

”Distancen er anderledes. Ruten er længere, så vi må se på søndag. Alt er nulstillet inden løbet,” siger Julian Alaphilippe.

 

Udover Alejandro Valverde, der jagter sin femte sejr, fremhæver den 25-årige franskmand Michael Matthews som en betydelig trussel, idet han imponerede ham med sin kørsel i onsdagens klassiker.

 

”Han kørte rigtig godt i Flèche Wallonne, og han er en meget hurtig afslutter. Det bliver ikke en massespurt i Liège, men hans præstation i Flèche Wallonne var et tegn på, hvad han kan,” fortæller Alaphilippe.

 

Liège-Bastogne-Liège køres i morgen søndag, og du kan selvfølgelig følge med live her på siden, når vores ekspert guider dig gennem morgendagens monument. Vil du læse mere om løbet, kan du finde vores optakt her.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk