EKSKLUSIVT

Afsløring: Intet banelandshold til 6-dagesløbet i Ballerup
11. januar 2018 22:52 af Andy PedersenFoto: Roberto Bettini / UEC

Det danske banelandshold kommer ikke til årets Seksdagesløb i Ballerup. I et interview med Feltet.dk afslører den sportslige ansvarlige for seksdagesløbet, Jimmi Madsen, at banelandsholdet er på træningslejr under løbet, og derfor ikke kan være med. 

Arrangørerne bag løbet har nemlig fået feltet helt på plads. Årets løb kommer til at bestå af 36 rytter, hvoraf der er 6-7 danskere med. Tidligere har det været tæt på det dobbelte, men mængden af danskere bliver altså påvirket af træningslejren. Det betyder, at flere profiler altså kommer til at misse løbet.

 

”Vi har feltet på plads - det bliver 36 mand. Der er ikke så mange danskere som tidligere. Der havde vi 10-12 danskere med, mens vi i år er nede på 6-7, så vidt jeg husker. Der er mange gode danskere, men vi mangler dem fra landsholdet, som er på træningslejr. Sådan er situationen bare i år,” siger Jimmi Madsen til Feltet.dk.

 

Og netop profilerne udebliver altså, da Danmarks Cykel Union har fundet midlerne til at sende holdet på træningslejr i år, modsat sidste år, hvor det i stedet blev til løbskilometer i benene på banen i Ballerup.

 

”Frederik Rodenberg, Julius Johansen, Casper Folsach, Nicklas Larsen og Matthias Krigbaum kunne vi godt bruge, men som sagt har de planlagt en træningslejr hen mod VM, og det må vi bare leve med i år. Vi var privilegerede sidste år, hvor jeg tror, at der ikke var råd til træningslejr og de bare skulle have løb,” siger Jimmi Madsen.

 

Direkte adspurgt om han er irriteret over beslutningen, siger han at arrangørerne bare må acceptere det. Danskerne er ikke de eneste, som de har problemer med.

 

”Det er situationen og det kan vi ikke lave om på. Seksdagesløb ligger i den periode, hvor alle er på træningslejr og det må vi bare acceptere. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke kun er danskerne vi har problemer med. De franske verdensmestre i parløb kommer heller ikke,” siger Jimmi Madsen.

 

Det er dog ikke det eneste Jimmi Madsen siger. Hør herunder hvad han gerne så DCU havde gjort:

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG