33-årige Nibali: Jeg er stadig konkurrencedygtig
04. januar 2018 21:00 af Andy PedersenFoto: Unipublic

Den næste sæson kan vise sig at blive meget spændende, hvad angår sejrherren i Tour de France. Situationen omkring Froome er uafklaret og italienske Vincenzo Nibali melder sig på banen som førsteudfordrer til netop Froome.

Den 33-årige sicilianer er klar til endnu en sæson, hvor han skal være med til at slås om de absolut bedste placeringer i cykelsporten. Sidste år blev det til en etapesejr i Giro d’Italia og en tredjeplads i samme løb, mens det i Vuelta a España blev til en andenplads. Ved siden af det vandt han Lombardiet Rundt for anden gang i karrieren.

 

Frem til hver sæson i karrieren har Nibali vurderet sin egen styrke, og på trods af at han ikke bliver yngre, mener han endnu ikke, at det har påvirket hans niveau.

 

”Jeg føler mig stadig kampdygtig. Jeg vil rigtig gerne køre og måler mig selv mod de bedste i sporten. Det er det, som tæller når man stadig er en del af det. Jeg blev nummer fem i WorldTour-rangeringen, nummer seks i UCI-rangeringen, så jeg er stadig med. Jeg er klar både psykisk og fysisk,” siger Nibali til Tuttobiciweb.it.

 

Sejren i Lombardiet blandt karrierens smukkeste
Højdepunktet i sidste sæson for Nibali var klart sejren i hjemlandets monument, Lombardiet Rundt. Han vandt med over et halvt minut ned til den stærke franskmand Julian Alaphilippe, og kunne stille og roligt fejre sin solosejr.

 

”Lombardiet Rundt var en smuk sejr, som måske var endnu smukkere end den første, jeg var glad for. Den rute med ankomsten i Como, synes jeg, er spektakulær. Jeg blev forelsket i den for nogle år siden, hvor Paolo Bettini vandt det samme sted,” siger Nibali.

 

Nibali har muligvis blik mod en anden klassiker i den kommende sæson foruden for Tour de France, some r det helt store erklærede mål for italieneren. Han har muligvis kig på Liege-Bastogne-Liege, som flere bjergryttere gennem tiden har vundet. Nibalis styrke har aldrig været de korte og stejle stigninger, men netop denne Ardennerklassiker mener han godt, at han kan gøre sig farlig i.

 

”Det er klart, at Liege-Bastogne-Liege er den klassiker, der passer mig bedst, selvom det ikke skulle være et mål for mig. Det er en verden, jeg godt kan lidt, men løbet passer til mange rytter fra Froome til Quintana, fra Uran til Aru, bare for at nævne et par stykker,” siger han.

 

Froome er ikke uovervindelig
Chris Froome har den seneste tid været inde i et stormvejr. Kort tid efter var Nibali hurtig på aftrækkeren, da der skulle kommenteres i medierne. Det er ingen hemmelighed, at sicilianeren ikke er blandt Froomes største fans.

 

Hvis han dog skal se bort fra den eventuelle karantæne, som Froome muligvis kan risikere, mener han sagtens, at han kan slå Froome. Ingen er uovervindelige i hans øjne.

 

”Froome er helt klart til at slå. Det var Fausto Coppi, Gino Bartali og Eddy Merckx også. Det er selvfølgelig hårdt. I den seneste Vuelta a España havde han et stærkt hold ved hans side, og han var virkelig god, specielt på de korte og eksplosive afslutninger, som passede ham godt,” siger Nibali. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG